איך מכינים שמן קנאביס?

שאלה

מעוניין לדעת איך מכינים שמן קנאביס כדוגמת שמני ה-CBD שנמכרים אצלכם באתר?
מאיזה חלקים של הצמח עושים את השמן ומה התהליך באופן כללי?
האם ניתן להכין שמן קנאביס באופן ביתי?

תשובה

שמנים “רגילים” בדרך כלל מפיקים מזרעים של צמחים משום שהזרעים הם מקור עשיר לשומן.
שמן מזרעי המפ הוא לדוגמה שמן קנאביס שהכנתו מתבצעת באופן הרגיל בתהליך של כבישת הזרעים.
אך שמן קנאביס כפי שקיים באתר שלנו או שמני קנאביס רפואיים הם לא שמנים רגילים המופקים מזרעים.
שמני קנאביס הם שילוב של מיצוי קנאביס עם שמן אחר המשמש כשמן נשא שנועד למהול את מיצוי הקנאביס ולשמר את אורך חיי המדף שלו.

מיצוי קנאביס מכינים מכל חלקי הצמח למעט השורשים והזרעים

את מיצוי הקנאביס המשמש ליצירת שמן CBD או שמן קנאביס רפואי, מכינים מחלקי הצמח השונים המכילים קנאבינואידים.
תפרחות הקנאביס מכילים את הכמות הרבה ביותר של קנאבינואידים כדוגמת THC ו-CBD אך, הם מצויים גם בגבעולים ובעלים.
שורשי הקנאביס והזרעים דלים מאוד בקנאבינואידים ולכן הם לא משמשים ליצירת שמן קנאביס.
שמן CBD מכינים מזני קנאביס שהם דלים ב-THC ואילו שמן קנאביס רפואי מכינים מזנים שונים בהתאם להרכב הקנאבינואידים הרצוי.

איך מפיקים מיצוי קנאביס?

מרבית השיטות להפקת מיצוי קנאביס משתמשות בממס כלשהו שמפרק את החומר הצמחי של הקנאביס וסופח אליו את החומרים הפעילים שבקנאביס.
ישנן שיטות שונות שבהן נעשה שימוש בממסים שונים והממסים הפופולרים ביותר הם: אלכוהול, בוטאן, CO2 ואתנול.
בתעשיית ה-CBD משתמשים בדרך כלל ב-CO2, משום שזו השיטה הנקיה והמתקדמת ביותר.
בבוטאן משתמשים בתעשיית הקוסמטיקה אך, מדובר בחומר מתלקח ולכן גם מסוכן.
בתעשיית הקנאביס הרפואי הממס הפופולרי הוא אתנול. זו שיטה יעילה ובטוח ואתנול נחשב כחומר בטוח יחסית.
משרים את חלקי צמח הקנאביס באתנול, החומרים הפעילים נספגים באתנול ולאחר מכן, חומר המיצוי עובר תהליך של סינון החומרים הלא רצויים.
שמן קנאביס בהכנה ביתית אפשר להכין באמצעות חימום התפרחות בשמן כלשהו. החימום הוא בחום נמוך ומאחר וה-CBD הוא חומר הידרופילי הוא יספג בשמן ולאחר מכן מסננים את חלקי הצמח מהשמן.
אבל, פשוט ויעיל יותר לקנות שמן CBD או שמן קנאביס רפואי (אם יש לכם רישיון מתאים)

דוגמה לתהליך ביתי של מיצוי שמן קנאביס

בקטע שלפניכם מתואר תהליך המראה איך מכינים שמן קנאביס באופן ביתי והמידע נועד למטרות מידע וסיפוק סקרנות בלבד.

1. בחר שמן נשא שישמש למהילת מיצוי שמן הקנאביס.

בחירת שמן הנשא המתאים תלויה בצרכים ובטעם האישיים שלכם.
לשמנים שונים יש מאפיינים שונים של טעם, ספיגה, אלרגיות ועמידות.
שמני הנשא הנפוצים ביותר הם: שמן זית, שמן קוקוס ושמן זרעי המפ:

  • שמן קוקוס: ידוע בטעם ניטרלי, ספיגה מהירה ועמידות גבוהה אך, לא מתאים לאנשים עם אלרגיה לקוקוס.
  • שמן זית: בעל טעם עדין יחסית, עשיר בנוגדי חמצון אך מתחמצן מהר.
  • שמן זרעי המפ: טעם אגוזי קל, עשיר בחומצות שומן חיוניות אך, לא מתאים לאנשים עם אלרגיה לאגוזים.

2. דקרבוקסילציה של קנאביס

דקרבוקסילציה זה תהליך שמטרתו להפוך את החומצות הקנבינואידיות (THCA, CBDA, וכו’) לקנבינואידים פעילים (THC, CBD, וכו’).
זהו תהליך הכרחי בכדי לקבל את הפוטנציאל הרפואי והפסיכואקטיבי של צמח הקנאביס.
כך מבצעים את תהליך הדקרבוקסילציה של הקנבינואידים בקנאביס:

  • טוחנים את החומר הצמחי של הקנאביס לאבקה דקה.
  • מחממים תנור אפייה ל-115 מעלות צלזיוס.
  • מפזרים את אבקת הקנאביס על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-40 דקות.

3. מיצוי שמן קנאביס המכיל קנבינואידים

  • מערבבים את אבקת הקנאביס האפויה עם שמן הנשא שבחרתם בסיר כפול או בסיר שאותו ניתן להכניס בסיר אחר עם מים.
  • מחממים למשך 2 עד 3 שעות, את תערובת השמן והקנאביס לחום נמוך של 71 עד 93 מעלות צלזיוס (לדאוג שלא ירתח ולבדוק את טמפרטורת המים עם מדחום). חימום התערובת גורם למיצוי הקנבינואידים מהאבקה אל השמן.
  • לערבב מידי פעם בכדי לוודא מיצוי אחיד של הקנבינואידים.
  • סנן את השמן מן התערובת בעזרת מסננת עם חורים קטנים או בד צפוף.

הדרך המתוארת כאן היא דרך פשוטה ולא יעילה ומטרתה רק לראות איך להכין שמן קנאביס באופן ביתי.
שמן קנאביס המיוצר באופן תעשייתי הוא איכותי, נקי ופוטנטי יותר מאשר שמנים בייצור ביתי.

שמני CBD