קוסמטיקת CBD ומוצרי טיפוח מקנאביס

שמן הסיבידי הוא אחד מהמרכיבים המסקרנים ביותר בעולם הקוסמטיקה הכללית ועולם הקוסמטיקה הטבעית בפרט. מדי שנה חל גידול בשיעור של 13%-14% בצריכה של קוסמטיקה טבעית, שמבצעת שימוש בשמן CBD כחומר גלם במגוון מוצרים לגוף ולפנים- קרם פנים, סרום, קרם גוף, שמן עיסוי, מלח אמבט, באלם שפתיים ועוד. הרכבו של שמן הסיבידי מצליח להשיג שלוש מטרות מרכזיות: אנטי-אייג'ינג', איזון בין חומצות השומן (הליפידים) ולחות העור וטיפול במחלות עור ממקור דלקתי או אוטו-אימוני. כיצד משתלב שמן ה-CBD בתחום הקוסמטיקה? מהו תהליך ההפקה הייחודי השומר על איכות מרכיביו הפעילים? וכיצד פועל החומר הפעיל ומשפיע על העור?

תקציר:

  • שמן ה-CBD משמש את האנושות כבר שנים רבות וידוע כמרכיב חשוב לבעיות דלקתיות
  • מחקרים מצביעים על יעילות גבוהה בטיפול באקזמות ושיפור מראה ומרקם העור
  • חברות המתמחות במיצוי שמן ה-CBD משלבות אותו במגוון תכשירים למריחה ישירה על העור
  • שמן הסיבידי אינו מכיל מרכיבים ממכרים ושומר על איכותו ועמידותו לאורך זמן.

כיצד משתלב שמן CBD בתחום הקוסמטיקה?

השימוש בשמן ה-CBD היה ידוע ורווח במשך שנים רבות, שכן עוד בימי קדם מרפאים נעזרו בו על מנת לטפל במחלות עור שונות כמו אקזמה, הרפס ושיפור גוון העור. כיום שמן הסיביד המופק ממיצוי קנאביס בספקטרום מלא (קנאביס סאטיבה ותמציות קנאביס אורגניות עשירות בקנבינואידים) משולב במגוון מוצרים קוסמטיים, שרמת היעילות שלהם הוכחה מחקרית.

כיצד שמן הסיבידי משפר את מרקם העור ומסייע לו "לנשום"?

העור שלנו בנוי משכבה חיצונית הנקראת אפידרמיס- שכבת הגנה החוצצת בין איברי הגוף הפנימיים ל"עולם החיצון". אפידרמיס בריא מגן על הגוף מפני וירוסים, בקטריות, רטיבות ופגעי מזג האוויר ושומר על לחות העור. שמן הסיבידי מסייע לשמור על אפידרמיס בריא על ידי לחלוח טבעי, איזון בין רמות השומן (הליפידים בעור) לרמות הלחות בעור ופינוי רעלים באמצעות שמירה על נקבוביות פתוחות. שמן הסיבידי נועד לטפל במגוון בעיות החל מפריחות על העור, אקזמות ועד צלקות.

אילו שימושים יש לשמן הסיבידי בעולם הקוסמטיקה?

שמן הסיבידי, הוא תוצר לוואי של צמח הקנאביס, החומר הפעיל בו אינו ממכר ומכיל כמות הפחותה מ-0.3% THC  (המרכיב בצמח הקנאביס, המביא לתחושה של התעלות) מחקרים מצביעים על יכולות רפואיות מוכחות של שמן CBD בטיפול במחלות עור שונות מעצם היותו נוגד חמצון ונוגד דלקת. שמן הסיבידי משולב מגוון תכשירים קוסמטיים, המעשירים את העור ומתקנים נזקים הנובעים מיובש וגרד כמו כן נהוג לצרוך את שמן ה-CBD גם על מנת להקל על תסמיני מחלת הפסוריאזיס והסבוראה. הסיבידי בספקטרום מלא הוא מרכיב פעיל, השומר על לחלוח העור ולכן מסייע לשמירה על מראה עור רענן ומלא חיוניות.

כיצד ממוצה שמן הסיבידי ואילו מרכיבים בו תורמים לאנטי-אייג'ינג' ?

תהליך המיצוי של שמן סיבידי בספקטרום מלא נעשה באמצעות פחדן דו חמצני בשיטה זו השמן שומר על איכות המרכיב הפעיל בו ומשמש כחומר בסיס לשימוש קוסמטי ואנטי-בקטריאלי. בשמן הסיבידי בספקטרום מלא יש מספר מרכיבים: קנבינואידים, פלבנואידים וטרפנים- שמקורם בצמח הקנאביס.

CBG- קנבינואיד המותמר למרכיבי CBD ו-THC

 CBN קנאבינול –  מקושרת  לקולטני CB2  ו CB1 ומסייעת בשמירה על רמות תקינות של סרוטונין

 CBC קנאביכרומן ,תורם להקלה בכאבים, דיכאון וחרדה.

טרפנים –  המסייעים במתן מזור כמו לימונן המסייע בשיפור מצב הרוח, פינן, ידוע כמרכיב אנטי דלקתי, לינלול שמסייע לבעיות שינה והתמודדות עם מצבי מתח, הומולין בעל תכונות אנטי- בקטריאליות ו Caryophyllen שידוע כמרכיב אנטי דלקתי.  

בשמן ה-CBD יש מגוון חומצות אמינו, המהוות חומרי בניין חשובים לתאי החלבון- ומכן משמשות כמרכיב אנטי-אייג'ינג', שבא להחליף את הקולגןחלבון טבעי בגוף, שקצב הייצור שלו פוחת עם השנים (לאחר גיל 30)

כמו כן שמן הסיבידי בחומצות שומן (כ-23% מהתרכובת) חיוניות וסיבים תזונתיים מסיסים ושאינם מסיסים, שתפקידם לשמור על גוון עור בריא וחיוני. הספרות המקצועית מצאה, שהוא יעיל מאוד לטיפול במחלות עור ומניעת מחלות עור ממקור אוטו-אימוני או דלקתי.

מה אומרים המחקרים על יעילות שמן ה-CBD במוצרים קוסמטיים?

חוקרים רבים מנסים מזה שנים להתחקות אחר מרכיב אנטי-אייג'ינג' טבעי שמצליח לשמור על לחות העור, לזרז תהליכי חילוף חומרים בתא ולהכיל מרכיבים נוגדי חמצון. עד כה נמצא כי הקולגן עונה על כל הגדרות אלו, אך הקולגן, בשונה ממה שנהוג, פחות יעיל כשהוא נצרך דרך הפה והוא אינו בעל תכונות אנטי-דלקתיות המטיבות עם העור.

במחקרים שנעשו בשנים האחרונות נמצא כי באמצעות שמן הסיבידי ניתן להחדיר חומצות שומן שמזינות ומעשירות את העור בנוגדי חמצון, המביאים לשיפור במרקם ובמראה העור,

מעבר לכך הם שומרים על תפקוד הבריא של התאים המרכיבים את העור. כאמור, כיום ניתן למצוא מגוון מוצרים משמן סיבידי בספקטרום מלא, המיועדים לטיפול בבעיות יובש, אקזמות, דלקות ותחלואות עור שונות. כאשר ניתן למרוח את שמן הסיבידי ישירות העור מספר פעמים ביום עד להטבה.

Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *